Volledig scherm
PREMIUM
Duitse bevelhebbers bespreken de Slag om Arnhem in Villa Heselbergh. Van links naar rechts: Generalfeldmarschall Walter Model, SS-Obergruppenführer und General der Waffen-SS Wilhelm Bittrich, SS-Obersturmbannführer Walter Harzer en SS-Brigadeführer Heinz Harmel. © Gelders Archief

Archeologen stuiten op resten van hoofdkwartier Waffen SS in Arnhem

ARNHEM - Archeologen hebben op het terrein van de voormalige Villa Heselbergh aan de Apeldoornseweg in Arnhem een schuilkelder ontdekt van de voormalige ‘Feldkommandantur 642 Arnheim’ van Generalmajor Friedrich Kussin.

Volledig scherm
Archeologen aan het werk in de bloot gelegde voormalige schuilkelder van het voormalige Duitse hoofdkwartier onder Villa Heselbergh in Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. © A.V.A.J. Bosman / Greenhouse Advies

Ook zijn ze gestuit op sporen van het hoofdkwartier van de 9. SS-Panzerdivision ‘Hohenstaufen’ tijdens de Slag om Arnhem.

Archeoloog Martijn Reinders, specialist in oorlogsonderzoek van Greenhouse Advies, presenteert de bijzondere vondsten vandaag, donderdag 12 september, tijdens het nationale archeologiecongres ‘Strijdigheden’ in cultuurcentrum Rozet in Arnhem.

,,We hebben ook nog een ring met een doodskop gevonden van waarschijnlijk een militair van de Hohenstaufen Divisie”, vertelt Reinders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.