Duitse bevelhebbers bespreken de Slag om Arnhem in Villa Heselbergh. Van links naar rechts: Generalfeldmarschall Walter Model, SS-Obergruppenführer und General der Waffen-SS Wilhelm Bittrich, SS-Obersturmbannführer Walter Harzer en SS-Brigadeführer Heinz Harmel.
Volledig scherm
PREMIUM
Duitse bevelhebbers bespreken de Slag om Arnhem in Villa Heselbergh. Van links naar rechts: Generalfeldmarschall Walter Model, SS-Obergruppenführer und General der Waffen-SS Wilhelm Bittrich, SS-Obersturmbannführer Walter Harzer en SS-Brigadeführer Heinz Harmel. © Gelders Archief

Archeologen stuiten op resten van hoofdkwartier Waffen SS in Arnhem

ARNHEM - Archeologen hebben op het terrein van de voormalige Villa Heselbergh aan de Apeldoornseweg in Arnhem een schuilkelder ontdekt van de voormalige ‘Feldkommandantur 642 Arnheim’ van Generalmajor Friedrich Kussin.

5 reacties

 • Job

  2 jaar geleden
  Mooi artikel. Mijn Oma vond de Duitse militairen altijd heel netjes in hun omgang zo vertelde zei altijd.. ze waren vriendelijke tegen kinderen en de Nederlandse bevolking en erg gedicplineerd heel anders dan later de Amerikaanse militairen waren..die waren luidruchtig en vaak dronken ook brachten ze veel geslachtziekten mee en veel meisjes werden lastig gevallen. Ik vond dat altijd tegenstrijding met wat ik op school hoorde over de Duitsers en de Amerikanen. 
 • Hendry

  3 jaar geleden
  Ik wist van mijn vader dat daar het hoofdkwartier van de SS was hij heeft er gevangen gezeten          Ze hebben daar een aanslag gepleegd de verzetsgroep en daarna zijn er mensen gefusilleerd.
 • Noa

  3 jaar geleden
  Ik heb ooit nog in de Diogenes bunker gewerkt, erg interessant allemaal!
 • Theo

  3 jaar geleden
  In 1944 was zeker 10% van de Arnhemse bevolking Duits. Merendeel militair-er was zelfs een tramlijn naar vliegveld Deelen. Vanaf Wolfheze liep er een spoorlijn naar dat vliegveld voor "bommen en brandstof". Kamp Vught had twee onderkampen-ieder met 100 gevangenen-bij de Saksen Weimar- en Menno van Coehoorn-kazerne (Klarendal). Zo uit mijn hoofd werd de eerste straaljager-Me262-in oktober '44 boven waar nu Kronenburg ligt neergeschoten door Duitse FLAK. Er valt nog genoeg te ontdekken !
 • Yup

  3 jaar geleden
  Prachtig artikel met tal van nieuwe feiten en verbanden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.