Architect negen maanden de cel in voor twee keer knokken op de Korenmarkt

ARNHEM/ WAGENINGEN - Een 21-jarige man uit Wageningen moet negen maanden de cel in nadat hij tot tweemaal toe betrokken raakte bij vechtpartijen op de Arnhemse Korenmarkt. Tot dat oordeel kwam de rechtbank van Arnhem woensdagmiddag. 

De straf is aanzienlijk hoger dan de eis die de officier van justitie twee weken geleden formeerde: zij wilde dat de Wageninger vier maanden de cel in ging.

Het eerste incident vindt plaats in de nacht van 26 oktober 2016, tijdens een vrijgezellenfeestje. De Wageninger is met vrienden en neven op stap in Arnhem. Voordat ze terugkeren naar Wageningen, besluiten ze een broodje kebab te eten. Voor de kebabzaak raakt de groep echter slaags met een aantal Arnhemmers. De verdachte slaat daarbij niet alleen als eerste, ook jut hij de rest op om ook geweld te gebruiken.

In de nacht van 17 februari 2017 gaat het opnieuw mis in de Arnhemse discotheek De Loft. Zonder enige aanleiding trapt de man een andere bezoeker. Aanvankelijk weet de verdachte te ontkomen, maar uiteindelijk wordt hij toch in de kraag gevat.

Architect

Volgens de rechtbank heeft de man, die architect van beroep is en inmiddels is verhuisd naar Engeland, zich schuldig gemaakt aan ernstig uitgaansgeweld: 'Bij de slachtoffers was fors letsel. Een van hen heeft een hersenkneuzing opgelopen, waarvan hij nog steeds hinder ervaart.'

Ook neemt de rechtbank het de man kwalijk dat geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daden. Aan de slachtoffers moet hij tot slot een schadevergoeding van 6.200 euro betalen. 

Volledig scherm
De Korenmarkt in Arnhem op archiefbeeld. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.