Grote belangstelling op het grasveld voor het terras van de boerderij voor een concert van Arnhems Harmonie Orkest Crescendo op het drijvend podium op de grote vijver in 1983.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote belangstelling op het grasveld voor het terras van de boerderij voor een concert van Arnhems Harmonie Orkest Crescendo op het drijvend podium op de grote vijver in 1983. © Gelders Archief (nr. 1524-588)

Arnhem dankt het terras bij de boerderij in Sonsbeek aan het ‘melkhuis’ van Mietje met de knipmuts

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek ‘Arnhem voor eeuwig’ beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemsche Courant, aan de hand van foto’s het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag: de historie van Brasserie De Boerderij.

0 reacties

  1. Gedreven visionair Cor werd pinkoning, maar niet op zondag
    PREMIUM
    verleden leven

    Gedreven visionair Cor werd pinkoning, maar niet op zondag

    Cor van de Velden (1931-2022) zag het levenslicht in Hilversum. Tijdens WO II werd hij via de scouting geronseld voor werkzaamheden in de ondergrondse. Ze zochten jonge knullen die georganiseerd en betrouwbaar waren. Om niet opgepakt te worden voor de Arbeitseinsatz moest hij van zijn moeder een korte broek dragen, waardoor hij jonger zou lijken. Hij werd ermee geplaagd door zijn leeftijdgenoten maar deed alsof hem dat niet boeide.

In samenwerking met indebuurt Arnhem