Volledig scherm
De vestiging van Topshelf in de Arnhemse binnenstad die binnenkort de deuren sluit. © Erik van't Hullenaar

Arnhem heeft IKEA op verlanglijst voor pand Topshelf

ARNHEM/ DUIVEN - De gemeente Arnhem ziet wel wat in een vestiging van het Zweedse woonwarenhuis IKEA in het pand van Topshelf (ex-V&D) in het stadshart. ,,IKEA staat op ons verlanglijstje’’, zei wethouder Ron König van Economische Zaken maandagavond in de gemeenteraad.

Aanleiding waren vragen van VVD-fractieleider Leendert Combée over het Topshelf-pand, dat binnenkort leeg komt te staan omdat het warenhuis de deuren sluit. Hij suggereerde contact op te nemen met IKEA, dat zich meer op binnensteden wil gaan richten.

König is in gesprek met onder meer de eigenaar van het winkelpand aan het Johnny van Doornplein: ,,Het heeft prioriteit. Dit is een strategische plek bij de entree van de binnenstad. We hebben zelf ook nagedacht over een passende invulling en IKEA staat op onze wish list.’’

De wethouder kondigde aan binnenkort contact op te zullen nemen met het Zweedse woonwarenhuis, dat al jaren een grote vestiging heeft in Duiven. Overigens heeft König nog meer namen op zijn lijstje, maar die heeft hij niet bekend gemaakt.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.