Volledig scherm
Het Gele Rijdersplein in Arnhem is klaar voor de 450 Italiaanse fans die in de stad worden verwacht voor de Europa League-wedstrijd Vitesse-Lazio Roma. © Marco Bouman/De Gelderlander

Arnhem is klaar voor supporters van Lazio Roma

ARNHEM - Het Gele Rijdersplein in Arnhem is klaar om de circa 450 supporters van Lazio Roma te ontvangen die in de Gelderse hoofdstad worden verwacht voor de wedstrijd tegen Vitesse in GelreDome.

Op het plein in de binnenstad is een grote tent gebouwd waar de Italianen zich met muziek en drank kunnen vermaken in afwachting van de eerste wedstrijd in Groep K, donderdagavond om 21.05 uur. Het terrein is omheind met dranghekken.

Reputatie

Het aantal aanhangers van Lazio is kleiner dan aanvankelijk verwacht. De club uit de Italiaanse hoofdstad had 1.100 tickets gekregen voor de wedstrijd in Arnhem, maar slechts 450 Romeinen voelden voor de tocht naar Nederland.

De fans van Lazio Roma hebben een bedenkelijke reputatie en staan bekend om hun extreem-rechtse sympathieën. Met de feesttent op het Gele Rijdersplein hopen de autoriteiten de Italianen een beetje bij elkaar te kunnen houden.

Donderdagochtend vroeg moesten de eerste Italianen nog arriveren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.