Volledig scherm
Kantoorgebouw aan de Jansbuitensingel in Arnhem wordt omgebouwd tot appartementencomplex. © Marco Bouman/De Gelderlander

Arnhem kampioen kantoren ombouwen buiten de Randstad

ARNHEM - Het ombouwen van kantoorgebouwen voor andere functies, zoals wonen, gebeurt het vaakst in de Randstad. Daarbuiten is Arnhem kampioen 'kantorentransformatie'. Dat blijkt uit het rapport van vastgoedorganisatie Dynamis over de kantorenmarkt.

In de periode 2012-2017 voeren Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Nieuwegein op basis van absolute cijfers de lijst aan. Buiten de Randstad staat Arnhem op 1. De Gelderse hoofdstad wordt gevolgd door Eindhoven, Apeldoorn, Groningen en Den Bosch.

Dynamis, waarbij onder meer de Arnhemse makelaar Strijbosch Thunnissen is aangesloten, constateert dat de hausse aan het ombouwen van kantoren naar appartementencomplexen landelijk achter ons ligt. In Arnhem staan er echter nog diverse projecten op stapel.

High Park

Daarbij valt te denken aan High Park, zoals de nieuwe naam luidt voor het kolossale voormalige ING-gebouw aan de Velperweg. Aan de Jansbuitensingel worden binnenkort drie kantoren verbouwd tot woningen. 

Opvallend is dat nu ook in Arnhem-Zuid kantoren een woonbestemming krijgen, zoals in het Kroonpark bij Winkelcentrum Kronenburg. Tot voor kort was die ontwikkeling eigenlijk vrijwel uitsluitend in het noordelijke deel van de Gelderse hoofdstad te zien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.