Familie uit Australië fotografeert de struikelsteen van de in Auschwitz omgebrachte Ephraïm Roozendaal voor zijn voormalige woning aan de Hommelstraat in Arnhem: een moment in de rouwstoet van steenleggingen voor slachtoffers van Holocaust in de zomer van 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Familie uit Australië fotografeert de struikelsteen van de in Auschwitz omgebrachte Ephraïm Roozendaal voor zijn voormalige woning aan de Hommelstraat in Arnhem: een moment in de rouwstoet van steenleggingen voor slachtoffers van Holocaust in de zomer van 2018. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem legt struikelstenen voor zestien slachtoffers Holocaust, ook op verzoek van huidige bewoners

ARNHEM - Arnhem krijgt op 15 september zestien nieuwe struikelstenen voor slachtoffers van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ze komen te liggen op de stoep voor de voormalige woningen van de gedeporteerden. De steenleggingen vinden plaats in het stadshart, Angerenstein, Burgemeesterswijk, Heijenoord en Hoogkamp. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.