Volledig scherm
PREMIUM
Student Max Schalow laat hem even zien op het Willemsplein: de e-step. Links zijn collega Chingiskhan Kazakhstan. De oprichters van het e-stepbedrijf Tulip starten binnenkort met een proef op Industriepark Kleefse Waard. © Gerard Burgers

Arnhem loopt warm voor proef met elektrische deelsteps op industriepark

ARNHEM - Arnhem heeft trek in een proef met elektrische deelsteps als alternatief duurzaam vervoer voor korte afstanden. De studenten Max Schalow en Chingiskhan Kazakhstan nemen het voortouw met de steps van hun bedrijf Tulip op cleantech campus Industriepark Kleefse Waard. ,,We beginnen binnenkort met vijftig steps”, vertelt Schalow enthousiast.

Dat mag op een besloten terrein. Maar de mannen willen meer.  ,,Later hopen dat we de step kunnen introduceren in de  stad.” Schalow en Kazakhstan hopen zelfs dat het straks in Arnhem normaal wordt om een e-step of e-scooter te pakken uit een laadstation of onderweg. Het is een kwestie van een app inladen, abonnee worden en daarna de step ontgrendelen via een QR-code.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.