Volledig scherm
Een zwaarbewapende agent op straat vrijdagmiddag in Arnhem. © Timo Bouman / Persbureau Heitink

Arnhem op slot voor zitting van moord verdachte zware criminelen

ARNHEM - Niets is aan het toeval overgelaten bij de voorgeleiding van twee Amsterdamse verdachten vandag in de Arnhemse rechtbank. Zo zetten zeer zwaar gewapende agenten met een burgerauto en zwaailicht vandaag vier keer een deel van de centrumring af. Met veel toeters en bellen werden de twee naar hun tijdelijk onderkomen gebracht.

De twee Amsterdammers zouden afgelopen dinsdag in hun cellen aangeklaagd zijn voor de moord op de Amsterdamse crimineel Eaneas Lomp op 7 november 2015. Dit gebeurde in Krommenie. Het duo zit al vast voor een liquidatie op Oudejaarsdag in 2015 in Kerkdriel.

Volledig scherm
Rechtbank Arnhem © ANP

Helikopter
Mogelijk houden de grote veiligheidsmaatregelen verband met de poging om een helikopter te stelen in Limburg eerder deze week. Criminelen waren van plan met deze helikopter een topcrimineel uit de gevangenis van Roermond te bevrijden. De diefstal mislukte door ingrijpen van de politie. Van de vijf mannen schoot de politie er één dood. Drie anderen werden gearresteerd en één is nog voortvluchtig.

De twee Amsterdamse verdachten die met grote haast naar de rechtbank Arnhem werden gebracht zouden tot dezelfde groep behoren als de topcrimineel in de Roermondse gevangenis.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.