Volledig scherm
Bakker Hilvers maakt speciale 'tongpoezen' in het kader van het concert van The Rolling Stones in GelreDome. © Gerard Burgers

Arnhem warmt met 'tongpoes' op voor Rolling Stones

ARNHEM - Concerten, een documentaire, pre-party's en zelfs een heuse 'tongpoes'. Vanaf donderdag bereidt Arnhem zich voor op de komst van 'the greatest rock and roll band in the world' naar de stad. Zondagavond staan The Rolling Stones op het podium van GelreDome.

Donderdagavond zijn de eerste randactiviteiten. 'The Official Rolling Stones Pre-Party' is in Stadsvilla Sonsbeek. Wie er heen wil, moet 6,50 euro betalen voor een kaartje. In café De Kroeg in de Nieuwstraat verzorgen roc-leerlingen live een gratis Rolling Stones Tribute.

Het randprogramma, getiteld 'Bridges to Arnhem', is een initiatief van Robin Scherrenburg, voorzitter van The Rolling Stones-fanclub Forty Licks. De Arnhemmer wilde zijn eigen stad op stelten zetten rond het optreden van zijn favorieten, zoals hij dat in 2006 deed in Amsterdam.

Die ambitie kan hij niet waarmaken, moet Scherrenburg concluderen. ,,Ik ben niet tevreden. Zeer óntevreden eigenlijk.’’ De Arnhemmer is boos op de horeca in zijn thuisstad. ,,Van de gemeente heb ik echt alle medewerking gehad, maar bij de ondernemers duurt het allemaal heel lang. En uiteindelijk kwam er dan alsnog een 'nee'.’’

Tongpoes

Is 'Bridges to Arnhem' dan in het water gevallen? Nee, vindt Scherrenburg. Zaterdagavond speelt The Stolling Rones in Café Madame Touché op de Korenmarkt, Pathé Arnhem vertoont vrijdagavond de film 'Olé, olé, olé!', over The Rolling Stones in Havana, Cuba.

Arnhems oudste bakker, Bakker Hilvers, maakt bovendien speciale tompoezen ('tongpoezen'), met het logo van de NoFilter-tour; de bekende tong-uit-de-mond van The Rolling Stones. ,,In de winkels liggen ze niet - niet al onze klanten zijn Stones-fans -, maar ze worden wel geserveerd in hotels waar veel Stones-fans verblijven’’, zegt Wilma Hilvers.

OPROEP: Wat zijn jouw favoriete platen van The Stones en waarom?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.