Bospad bij de Deelenseweg in Arnhem. Nu mag je er nog fietsen. Binnenkort niet meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Bospad bij de Deelenseweg in Arnhem. Nu mag je er nog fietsen. Binnenkort niet meer. © Google Streetview

Arnhem weert fietsers uit het bos: zandpaden voor wielrijders verboden terrein om vogels te beschermen

ARNHEM - Arnhem weert fietsers uit de bossen. De zandpaden ten noorden van de Schelmseweg worden verboden terrein voor wielrijders, omdat Arnhem broedvogels wil beschermen. Tot groot onbegrip van fietsers. ,,Doen wij de natuur meer kwaad dan wandelaars en ruiters?”

17 reacties

 • M. Wesselink

  2 maanden geleden
  Arme Albert van de Broek, hij leeft in een andere wereld dan ik. De meeste mensen die ik tegen kom - wandelaars, fietsers, mtbers etc - gedragen zich netjes. Maar hij komt alleen hufters tegen. Hoe zou dat komen? Gevalletje 'ik zie niet één spookrijder, ik zie er wel duizend'?
 • F. Gierman

  2 maanden geleden
  Mag je als fietser ook genieten van het bos en respect hebben voor de natuur en andere mensen? Als uit het oogpunt van bescherming van kwetsbare soorten maatregelen genomen moeten worden dan is dat legitiem. Maar het grotendeels weren van een grote gebruiksgroep (fietsers) terwijl er geen enkele wetenschappelijke/beleidsmatige/cijfermatige onderbouwing voor is, gaat me heel veel stappen te ver en is willekeur. De gemeente moet eerst haar huiswerk doen en dan conclusies trekken. Niet andersom!
 • Willie van Laar

  2 maanden geleden
  Als ik wel eens in Nederland ben verblijf ik graag in mijn opgroei regio en wandel op de veluwe (zoom) posbank enz. Ik herken niets in al deze commentaren. Is dat de polarisering? We moeten over andere klagen?
 • Robert Oeveren

  2 maanden geleden
  Goed plan om de wildgroei van fietsen tegen te gaan. Fietsen op verharde fietspaden en de daarvoor bestemde mountainbikepaden blijft. Het beetje natuur wat we nog hebben moeten we echt koesteren en beschermen.
 • Albert van der Broek

  2 maanden geleden
  ‘Meneer, mogen wij er langs’. Ha! Wat zijn we weer correct. Ik hoor het toch meestal iets anders verwoord. Met een hoop geschreeuw en gescheld. Maar die loslopende honden met die brutaal blaffende baasjes mogen ook wel eens flink worden aangepakt. Afijn, we worden steeds meer een volk van ordinaire egoïsten. Daar past een harde handhaving bij.

In samenwerking met indebuurt Arnhem