WEBVERSIE 4272 spoorzone woningbouw Arnhem Oost Antoon van Rossum vanRossumDesign
Volledig scherm
PREMIUM
WEBVERSIE 4272 spoorzone woningbouw Arnhem Oost Antoon van Rossum vanRossumDesign © vanrossumdesign

Arnhem wil in sneltreinvaart huizen bouwen, maar het spoor zit lelijk in de weg

ARNHEM - Arnhem moet over achttien jaar 16.000 woningen meer tellen dan nu het geval is. De Spoorzone Arnhem-Oost is cruciaal om dergelijke aantallen te kunnen halen. In het gebied, waaronder ook de veelbesproken Schaapsdrift valt, zouden 8000 tot 10.000 nieuwe huizen kunnen verrijzen. Maar gaat dat wel lukken?

17 reacties

 • Karel Koning

  2 maanden geleden
  Zolang Cathelijne Bouwkamp niet met participatie om kan gaan heeft het college niets. Tel daarbij een zeer verdeelde gemeenteraad bij en het is wachten tot de volgende verkiezingen. Veel beloven maar té weinig (samen) doen, dat is Arnhem.
 • Wil Hieltjes

  2 maanden geleden
  En wat gaat er dan gebouwd worden? Zeker weer alleen woningen in het dure segment. Gentrificatie noemen we dat......
 • Erik van Lieshout

  2 maanden geleden
  Spoorzone oost gaat op z’n vroegst medio 2030 in ontwikkeling als ik het zo hoor met de problemen waarmee ze zitten. Ook wat betreft de pas gebouwde windmolens spelen hier een rol bij, wanneer de regel gaat gelden 10x de hoogte van de windmolens. Zowel ProRail als NS hebben al aangegeven dat de verplaatsing van het spooremplacement een moeilijke kwestie is en wat jaren gaat duren. Verwacht niet veel voor 2030
 • B. Vermeulen

  2 maanden geleden
  Niet dat er veel mensen zitten te wachten op woonruimte op 15 hoog zonder buiten waar je ook nog eens geen auto kwijt kan. Over het spoor kan gewoon overheen gebouwd worden. Tunnel het maar. Stuur industrie naar buiten de stad.
 • Rock Witten

  2 maanden geleden
  In New York lachen ze zich rot om deze bekrompen geesten in dat kleine landje.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem