Vorig jaar december heeft de politie boven Sugar Hill een partij illegaal vuurwerk en een vuurwerkbom gevonden.
Volledig scherm
Vorig jaar december heeft de politie boven Sugar Hill een partij illegaal vuurwerk en een vuurwerkbom gevonden. © Marc Pluim

Arnhem wil meldplicht voor mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk

ARNHEM - Als het aan burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ligt komt er tijdens de jaarwisseling een meldplicht voor mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk. Hij reageert daarmee op de wens van de landelijke politie.

7 reacties

 • piece

  3 jaar geleden
  Dubbel signaal geeft dit artikel, er staat dat de als het aan de burgemeester ligt illegaal vuurwerk maar ook illegaal aanpakken. Dan staat er dat een burgemeester het besluit moet nemen, nou wat is dan het probleem. Besluit aanpakken en niet te lang over door praten maar daad bij het woord voeren, dat schort er in Nederland. Er wordt te veel gepraat, gepraat en gepraat. Ook in de Tweede Kamer uren gebabbel, nee geen uren. dagen gebabbel en vergaderen maar actie en knopen sneller doorhakken.
 • Ram

  3 jaar geleden
  Ik vind het een geweldig idee. Maar alleen maar vuurwerk? Pedos melden met sinterklaas,dieven op koopavond enz enz 
 • Wim

  3 jaar geleden
  “...rond Oud&Nieuw gedogen wij het afsteken van vuurwerk..” Het moet niet gekker worden. Dit is ‘framen’ van iets legaals als illegaals. Als ik een vuurpijl afsteek om 00:00 op 1 januari ben ik illegaal bezig. Eigenlijk. Net als de mannen die met Koningsdag met vergunning zwaar vuurwerk bij de Frostbrug afsteken. Eigenlijk illegale thulp van de gemeente. Marcouch heeft boter op zijn hoofd en toont zwak leiderschap door te willen verbieden. Gebrek aan autoriteit heet dat. En Marcouch ontbeert blijkbaar een natuurlijke autoriteit en grijpt daarom graag naar machtsmiddelen: verbieden. 
 • ik AA

  3 jaar geleden
  Eerst de afstekers van illegaal vuurwerk vinden !!! En ook de mensen die legaal vuurwerk te vroeg of te laat afsteken !!Horen bijna het hele jaar door vuurwerk . Algeheel verbod is zeer wenselijk !!
 • Rnlmc86

  3 jaar geleden
  Mooi signaal van de burgemeester. Afblijven van onze hulpverleners.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.