Volledig scherm
© Thinkstock

Arnhemmer 700 euro lichter na hulp op snelweg A12

ARNHEM - De dag voordat een 28-jarige Aaltenaar op de A12 slachtoffer werd van een oplichter, overkwam Guus Niessen even verderop op dezelfde snelweg min of meer hetzelfde. Na een babbeltruc is de 49-jarige Arnhemmer dinsdag 700 euro kwijtgeraakt. Niessen gaat daar vrijdag aangifte van doen.

Komend vanaf de A50 vanuit Druten draaide Niessen dinsdag bij knooppunt Grijsoord de A12 op, waar een man bij de afslag Oosterbeek heftig stond te zwaaien bij een grijze Mercedes.

Dover
Denkend dat de man hulp nodig heeft, stopt Niessen. "Voor ik het wist zat hij naast me in de auto. De man sprak Engels, zei manager te zijn. Hij zei 2 trailers op de weg te hebben die brandstof nodig hadden om de boot naar Dover te halen. Hij zou een ton mislopen, zou dat mislukken."

Onderpand
De man vraagt Niessen 150 euro en geeft een iPhone als onderpand. "Hij duwde me voortdurend sieraden in handen." Niessen rijdt met hem naar Oosterbeek. Onderweg schroeft de man het bedrag op.

Geïntimideerd
Niessen kan in Oosterbeek maar 250 euro pinnen en rijdt ook nog naar Arnhem. „Hij werd opdringerig, weigerde uit te stappen. Achteraf vind ik mezelf verschrikkelijk dom, maar ik was geïntimideerd, werd overvallen door paniek.” De man heeft uiteindelijk 700 euro buitgemaakt als hij bij zijn handlanger in de grijze Mercedes stapt, die achter hen was aangereden.

Grijze auto
Alles wijst erop dat de man uit Aalten woensdag dezelfde oplichter is tegengekomen in de grijze auto, licht getint, wat gezet. In zijn geval sprak hij gebrekkig Duits en veinsde hij autopech. "Een collega van mij is ook hetzelfde overkomen.” Niessen gaat vrijdag aangifte doen. "Ik heb alleen de iPhone nog. Maar ik vermoed dat die gestolen is."

De politie adviseert de hulpdiensten te bellen als er iemand met pech stilstaat langs de snelweg, en niet zelf te gaan helpen.

Bent u ook (bijna) op dezelfde manier opgelicht? Mail ons.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.