Volledig scherm
Het Arnhemse stadhuis, met op de achtergrond de Eusebiuskerk. © DG

Arnhemmer kan meepraten in vorming van de nieuwe coalitie

ARNHEM - De bevolking van Arnhem wordt uitgenodigd om op zaterdag 21 april mee te praten over de vorming van een nieuwe bestuurscoalitie. Dat hebben GroenLinks, VVD, D66 en PvdA besloten in hun allereerste formatiebespreking. 

'In een goede sfeer' is verder besloten om GroenLinks Tweede-Kamerlid Tom van der Lee aan te stellen als formateur. Hij onderzocht de afgelopen weken als informateur ook al welke mogelijkheden de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen biedt voor het vormen van een nieuw stadsbestuur. 

GroenLinks, VVD, D66 en PvdA willen de stad betrekken bij de gesprekken. Daarvoor is op 21 april de 'Dag van de Stad' gepland. Inwoners van Arnhem kunnen daar invloed uitoefenen op het coalitieakkoord. 'Hoe ze dat precies gaan doen, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt', aldus een persverklaring.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.