Ivo en Anne-Marij met hun zoon Gijs op hun website.
Volledig scherm
Ivo en Anne-Marij met hun zoon Gijs op hun website. © Stichtingson.nl/familie Vis

Arnhemmers in de bres om leven van doodzieke Ivo te redden

ARNHEM - Marianne Näring en Elly Bruijns zijn in Arnhem een actie begonnen om  het leven te redden van Ivo Visser, de man van Närings nicht Anne-Marij. Visser vecht tegen een agressieve vorm van lymfeklierkanker.  Een levensreddende therapie in het Amerikaanse Seattle kan hem helpen, maar daar is wel 400.000 euro voor nodig. 

Een inzamelingsactie, gestart door zijn vrouw Anne-Marij, biedt hoop: er is inmiddels 238.000 euro binnen, zo blijkt uit de door haar opgerichte website van de stichting Steun Onderzoek Non-Hodgkin SON.  

Het Haagse paar en hun vijf maanden oude zoontje Gijs worden overladen met steunbetuigingen. Daarin staat ook een uitgebreid verslag van de ziekte waarmee Visser al jaren kampt. Ook wordt daar aan mensen uitgelegd hoe ze kunnen doneren.

Immuuntherapie

Marianne Näring en Elly Bruijns vertellen in een brief aan hun buurtgenoten in Schaarsbergen in Arnhem over de 'çrowd funding voor Ivo'. Ze schrijven dat Ivo lijdt aan een Non-Hodgkin lymfoom. 'Hij heeft meerdere chemokuren gehad maar daarmee is de aandoening niet bedwongen. In Nederland zijn geen behandelmogelijkheden meer en heeft hij nog maar kort te leven. De behandeling die nog mogelijk is, is een immuuntherapie  onder de naam CAR T-cell therapy die in Seattle wordt  uitgevoerd.  Hij hoopt hiermee op 8 januari te kunnen starten.’

Dankbaarheid

Anne-Marij Näring schrijft: 'We zouden iedereen zeer dankbaar zijn die ons verhaal kan verspreiden en een donatie kan doen, zodat we de liefde van mijn leven en Gijs’ geweldige vader kunnen redden en ervoor kunnen zorgen dat wij en onze kleine man van 5 maanden nog heel lang van elkaar kunnen genieten en ook Kerst volgend jaar en de jaren daarna samen kunnen vieren. Ook al kent niet iedereen Ivo, ik hoop dat velen zich kunnen inleven in onze situatie en hoe het is om de angst te voelen iemand te verliezen waar je zoveel van houdt. Nogmaals, ik ben iedereen eeuwig dankbaar die ons kan helpen om dit te voorkomen.'

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.