Volledig scherm
© GPD

Arnhems incassobedrijf Pay Care in opspraak om onterechte aanmaningen

ARNHEM - Het Arnhems incassobedrijf Pay Care bestaat pas vier maanden, maar is nu al in opspraak wegens zijn vermeende intimiderende handelwijze. Tientallen mensen hebben de laatste weken daarover hun beklag gedaan bij deze krant, maar ook op de klachtenplatforms van Radar en de Consumentenbond.

Het gaat om meldingen van  onterechte aanmaningen, spookfacturen en incasso-opdrachten namens Effeweg.nl, Lekker Weg, Vakantiepakket, Voordelig Winkelen, Happy Numbers, Fly Away en Weekendje Genieten. 

,,Pay Care kennen we niet. We werken ook niet met incassobureaus. Het lijkt me nogal een frauduleuze handelwijze", zegt Arne van de Hoek, directeur van reisorganisatie Effeweg.nl in Nieuwleusen (Overijssel).

'Virtueel kantoor'

Pay Care is zogenaamd gevestigd in de prestigieuze Parktoren aan de Nieuwe Stationstraat 20,  achterkant van Arnhem Centraal, maar heeft daar vanaf november 2017 slechts een 'virtueel kantoor'.  Het incassobedrijf  heeft er alleen een postadres, aldus kantoorverhuurder Regus. Vorige week heeft Regus, aldus een receptioniste, ook al de politie voor Pay Care aan de deur gehad.

De politie Oost-Nederland wil geen commentaar geven op de vraag of er een onderzoek loopt naar Pay Care. Orlando Aken, leidinggevende bij Pay Care, verklaart te zijn geschrokken van de klachtenregen. Het incassobedrijf heeft zogezegd na intern beraad besloten om alle incasso-verzoeken per direct stop te zetten. 

Doorlichten

Pay Care wil zelf eerst een diepgaand onderzoek, waarom er zoveel klachten zijn over zijn handelwijze.  Eveneens wil het bedrijf naar eigen zeggen de betalingsverzoeken van de opdrachtgevers doorlichten om te verifiëren of de incasso's van de opdrachtgevers wel of niet goed zijn onderbouwd. Pas daarna wil Pay Care zijn handelwijze hervatten.  De onderneming erkent geen zaken te doen namens Effeweg.nl  

De politie Oost-Nederland adviseert gedupeerden om  met hun klacht naar de Autoriteit Consument&Markt, de Autoriteit Financiële Markten of de Nederlandse Vereniging Van Incasso-Ondernemingen te gaan. Bij vermoeden van oplichting kunnen benadeelden wel naar de politie stappen om aangifte te doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.