Het gebouw van Leerpark Presikhaaf blijft in elk geval nog tot en met vrijdag dicht.
Volledig scherm
Het gebouw van Leerpark Presikhaaf blijft in elk geval nog tot en met vrijdag dicht. © Rolf Hensel

Arnhems schoolgebouw langer dicht vanwege gevaarlijke vloer

ARNHEM - Leerpark Presikhaaf in Arnhem blijft in elk geval nog tot en met vrijdag uit voorzorg dicht. Het technisch onderzoek naar de veiligheid van de vloeren, de reden van de sluiting, is nog niet helemaal afgerond.

Het adviesbureau dat voor het onderzoek is ingeschakeld, heeft een visuele inspectie gedaan en constructieberekeningen gemaakt. Als laatste stap voert het bureau nog een fysieke test uit. Die moet komend weekeinde zijn afgerond.  

Als uit de test blijkt dat het gebouw veilig is, kan het pand vanaf maandag weer in gebruik worden genomen. De gebruikers van het gebouw – zo'n 500 vmbo- en mbo-leerlingen, ouders en personeel – zijn ingelicht over de jongste ontwikkelingen.

Parkeergarage

De ingestorte parkeergarage in Eindhoven.
Volledig scherm
De ingestorte parkeergarage in Eindhoven. © Rob Engelaar

Het gebouw van Leerpark Presikhaaf aan de IJssellaan is sinds donderdagavond in overleg met de gemeente Arnhem uit voorzorg gesloten. In het gebouw is voor de vloeren dezelfde constructiewijze toegepast als in de parkeergarage van vliegveld Eindhoven, die tijdens de bouw gedeeltelijk instortte.

In Leerpark Presikhaaf zetelen de vmbo-tak van het Arentheem College en de sportgerelateerde mbo-opleidingen van het Astrum College. Het gebouw opende in 2009 de deuren. Nadat in mei van dit jaar een deel van de parkeergarage van vliegveld Eindhoven instortte, besloot de COG de gebouwen aan een inspectie te onderwerpen. 

Aannemer BAM

Net als in Eindhoven was bij de bouw van Leerpark Presikhaaf BAM de uitvoerende aannemer. Ook zijn dezelfde vloerconstructies als bij de Eindhovense parkeergarage gebruikt. 

Op last van de gemeente Arnhem inspecteren medewerkers van de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) en van de eigen vastgoedafdeling deze week uit voorzorg tientallen Arnhemse schoolgebouwen, sportaccommodaties en culturele instellingen, waaronder Rozet en Musis, op onveilige vloerconstructies en mogelijk instortingsgevaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.