Volledig scherm
Astrid Aries en Henk Schrier hebben de hoofdprijs gewonnen van het tv-programma House Rules van Net5. © Marc Pluim

Arnhems stel wint House Rules NL: 'Ons leventje staat even op zijn kop'

ARNHEM - Jarenlang hypotheekvrij wonen, wie wil dat niet? De Arnhemmers Astrid Aries en Henk Schrier zijn dolgelukkig. Ze hoeven na het winnen, afgelopen woensdagavond, van de klusshow House Rules NL van Net5 de komende jaren geen financiële kopzorgen meer te hebben. ,,Ons leventje staat even helemaal op zijn kop.’’

Ze hebben na drie maanden klussen de hoofdprijs, te weten 'twee jaar hypotheekvrij wonen' binnengesleept. Het had niet op een beter moment kunnen komen, aldus Henk en Astrid ofwel team groen.

Villa Kakelbont

Met het gewonnen bedrag, waarvan ze de hoogte niet mogen verklappen, kunnen ze wel ruim vier jaar 'zonder kopzorgen' wonen. Astrid betaalt nu 500 euro aan hypotheekkosten per maand voor Villa Kakelbont, zoals ze hun koopwoning noemen. Het is een benedenwoning inclusief souterrain, in de wijk Sint Marten.

Het kan verkeren, weten ze nu. Uit pragmatische overwegingen besloten ze zich in te schrijven voor het verbouwingsprogramma. Ze houden van klussen, maar hadden te weinig geld voor het opknappen van hun keuken.

Creatief

In House Rules NL, gepresenteerd door Daphne Bunskoek, zijn in de afgelopen maanden vijf Nederlandse koppels gevolgd die elkaars huis rigoureus verbouwen.

Henk (servicemonteur) en Astrid (beeldend kunstenares) hebben de finale van de kluswedstrijd ruim gewonnen. Ze behaalden 62 procent: een combinatiecijfer van de stemmen van jury (Odette Simons en Osiris Hertman) en het publiek. Ze scoorden vooral met hun creatieve en originele uitvoering van de opdrachten.

Ze kregen respectievelijk een 7,5 en 8,5 van de vakjury voor de verbouwing van twee slaapkamers van de kinderen van Charisa en Jamie (team geel) uit Amsterdam Zuidoost.

Stress

Het Arnhems stel blikt tevreden terug op hun deelname aan House Rules NL, ondanks de stress. Negen verbouwingen in drie maanden zijn, aldus de klussers, fysiek en mentaal slopend. Het is een ratrace die het uiterste van hen heeft gevergd. Toch zouden ze het zo weer doen.

Over hun nieuwe keuken zijn ze 'dik tevreden'. Ronduit teleurgesteld zijn ze over de vormgeving (finale-opdracht), uitgevoerd door 'team geel', van de tattoo-studio van Astrid in hun souterrain. ,,Het lijkt wel een ruimte uit de jaren zestig, van een mannelijke tatoeëerder met een peuk op zijn lip’’, oordeelt Henk. ,,Hoe dan ook, de kwast gaat over de rood-zwarte wandtekening’’, zegt Astrid.

De Arnhemmers willen als verbouwers annex vormgevers doorgaan. ,,Samen klussen is gewoon hartstikke leuk.’’ Inmiddels hebben ze al enkele betaalde opdrachten binnen.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.