Arnhemse Feline (6) slaagt in Máxima-missie

videoARNHEM - De opening van het nieuwe Musis door koningin Máxima vrijdag was een feest voor de basisschooljeugd. Niet alleen voor de leerlingen van drie basisscholen die in de Parkzaal musiceerde voor de vorstin, maar ook en vooral voor de zesjarige Feline van der Ploeg.

De kleine fan van de koningin was bij Musis op pad met een missie.

Roepen

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
Feline van der Ploeg, met de tekening voor koningin Máxima. © DG

Ze stond bij de uitgang na afloop van de opening te wachten met het doel Máxima een zelfgemaakt cadeautje aan te bieden: een tekening van een viool. Al speelt ze zelf piano, de viool, vermoedt ze, valt bij Máxima het meest in de smaak. ,,Zou het me lukken?’’, vroeg ze zich hardop af. ,,Als je maar hard genoeg haar naam roept’’, aldus een omstander.

Feline, leerlinge van basisschool De Zyp in Arnhem, had mazzel: voor aan de zijkant van de trap naar de entree van de nieuwbouw van Musis wist ze de aandacht te trekken van de koningin, met haar geroep en door een stap naar voren te zetten. 

Nadat Feline haar tekening had overhandigd en de koningin die in dank had aanvaard, informeerde de laatste nog even of het Arnhemse meisje het niet koud had, zo lang staand in de open lucht. ,,,Nee’’, luidde het antwoord. Terwijl de koningin de laatste handen schudde op weg naar de auto sprong kleine Feline juichend op en neer. ,,Ik ben hartstikke trots!’’

Dat laatste waren ook de leerlingen van de Willem Dreesschool, John F. Kennedyschool en Montessoribasisschool De Binnenstad in Arnhem, die de koningin trakteerden op een rapachtig lied en op muziek gemaakt met zelfgemaakte instrumenten. IJzeren buizen, plastic emmers, fietspompen en stokken met kleurige linten en rammelende kroonkurken matchten wonderwel met de Latijns-Amerikaanse klanken van Het Gelders Orkest onder leiding van Per-Otto Johansson. 

Voor Musis is het ook vandaag en morgen nog feest. Het concert dat Máxima kreeg voorgeschoteld, gaat vandaag op herhaling.

Volledig scherm
Feline van der Ploeg heeft haar tekening van een viool aan koningin Máxima gegeven en krijgt een hand, onder toeziend oog van burgemeester Marcouch van Arnhem. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.