Arnhemse haringspecialist laat klant nu zelf oordelen

VideoARNHEM - Vorig jaar kreeg hij nog een teleurstellende 6,5 in de AD Haringtest. Nu laat visspecialist Rien Motshagen zijn klanten zelf oordelen over de nieuwe haring van het seizoen.

De vaste klanten staan al in de rij bij de speciaalzaak van Gamba in de Arnhemse binnenstad. Nu het AD is gestopt met de test doet Motshagen mee aan de Nationale Haringtest, voor het eerst georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

Oordeel

In de winkel wordt regelmatig bij de klant geïnformeerd of de haring heeft gesmaakt. ,,Maar ik vraag mijn klanten ook hun oordeel te geven via de website van de test’’, zegt Motshagen. 

De consument kan daar niet alleen over de haring in zijn zaak stemmen, ook andere viszaken, zoals De Vakman in Velp,  024 Vis in Nijmegen, Het Vishuis in Ede en Nick in Druten,  participeren in de haringtest.   

De klant kan tot en met 30 juni oordelen over smaak, uiterlijk en prijs-kwaliteitverhouding. Begin juli worden per provincie de drie visspecialisten met de meeste én de drie met de beste beoordelingen geselecteerd.

Enquête

Volledig scherm
Haring. © Dreamstime

Deze zes mogen door naar de volgende ronde. Daarin wordt in samenwerking met een onderzoeksbureau een grotere enquête afgenomen, waaraan een consumentenpanel meewerkt. Wie het hoogste cijfer haalt, mag zich provinciaal winnaar noemen.

Een landelijke winnaar wordt niet gekozen. Dat is omdat volgens de organisatoren smaakvoorkeuren en de manier waarop de haring wordt gegeten regionaal nogal verschillen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.