Volledig scherm
De Korenmarkt met de nieuwe verlichting. © DG

Arnhemse Korenmarkt stap voor stap aantrekkelijker

ARNHEM - Met het aanbrengen van verlichting in de bomen op het plein zijn de eerste stappen gezet om de Korenmarkt in Arnhem aantrekkelijker te maken voor het uitgaanspubliek en passanten. De komende weken volgen nog meer acties die er op korte termijn voor moeten zorgen dat het uitgaansgebied het Korenkwartier een zichtbare impuls krijgt. 

Zo komt er een promotieteam dat in een straal van 30 tot 40 kilometer rond Arnhem flyers gaat uitdelen om mensen warm te maken voor een bezoek aan het Korenkwartier. In het uitgaansgebied zelf komen gastheren en -vrouwen te lopen.

Motie

Deze aanpak vloeit voort uit een motie van de ChristenUnie die door een meerderheid van de gemeenteraad in Arnhem is aangenomen. Ondernemer Raymond Driessen heeft met instemming van Ondernemersvereniging Korenmarkt en de gemeente Arnhem het initiatief genomen.

,,Ik vond dat nu eindelijk wat mocht gebeuren. Het geld is er’’, aldus Driessen. De gemeente Arnhem heeft vorig jaar 2 miljoen euro uitgetrokken voor het uitgaansgebied. Dat geld zou worden uitgegeven als de ondernemers er hetzelfde bedrag tegenover zouden zetten. 

Ondernemers

Een klein deel van het geld heeft de gemeente nu beschikbaar gesteld. Het gaat om 20.000 euro. De ondernemers vullen het bedrag volgens Driessen aan met 6.000 euro. ,,Daar kan ik wat mee’’, zegt de eigenaar van marketingbureau Smartvertizing.

Samen met de ondernemers heeft Driessen een aantal actiepunten opgesteld. Verlichting is een belangrijk onderdeel. Voor de sfeer en voor de veiligheid. Het wachten is op de vergunning. Zodra die binnen is, krijgt de Duizelsteeg permanente verlichting. Over de smalle straat komen twintig lichtstrengen te hangen. 

Verder wordt het geld gebruikt voor het verven van de elektriciteitskasten. Ook krijgen de horeca-exploitanten zwarte dekzeilen waarmee ze het terrasmeubilair kunnen afdekken.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.