Volledig scherm
Bagel met insecten te koop in Arnhem. © In de buurt

Arnhemse lunchroom verkoopt broodjes met wormen en insecten

De broodjeszaak Bagels & Beans in Arnhem heeft sinds kort broodjes op het menu staan met meelwormen, krekels en sprinkhanen erop. De krokante beestjes op de zogeheten Bugs Bagel liggen op een plakje avocado. 

De lunchroom in de Arnhemse Koningsstraat heeft voor het exotische broodje samenwerking gezocht met het bedrijf Delibugs, dat sinds 2011 eetbare insecten kweekt en verkoopt. Gek is het niet, zo vertelde oprichter Ronald Bakker tegen Bakkerswereld. ,,Wist je dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten? Zo vreemd is dat dus niet. We zijn er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend.” 

Volgens Bagels & Beans eten de meeste klanten die de Bugs Bagel bestellen het hele broodje op, inclusief insecten. ,,Zelf heb ik hem ook geprobeerd’’, zegt een medewerker. ,,Alleen de sprinkhaan vind ik minder lekker, de vleugels bleven een beetje hangen in mijn keel.”

Meer zien? Kijk hier hoe een tester van In de buurt het broodje eet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.