Volledig scherm
PREMIUM
Tamara Baars aan de Rijnkade in Arnhem. Foto: Erik van 't Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemse Tamara Baars haalt zelfdoding uit de taboesfeer met boek over broer

ARNHEM - Als een soort eerbetoon aan haar broer, die tien jaar geleden volkomen onverwacht een eind aan zijn leven maakte, heeft Tamara Baars uit Arnhem een persoonlijk boek geschreven. ,,Op deze manier wil ik proberen zelfdoding uit de taboesfeer te halen."

Gekscherend had ze nog tegen haar broer gezegd dat zij niet van plan was van de John Frostbrug in Arnhem te springen. ,,Toen had ik er geen flauw benul van dat hij later zelf uit het leven zou stappen. Dat was absoluut niet aan de orde. We waren een beetje aan het geinen, dacht ik. Ik kon het daarom ook niet geloven toen ik hoorde dat hij zich van het leven had beroofd. Dit ging mijn inbeeldingsvermogen te boven."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.