Volledig scherm
De Martinuskerk aan de Steenstraat. © Hans Broekhuizen

Arnhemse Walburgisraad wil niet in Martinuskerk

ARNHEM - De Arnhemse Martinuskerk aan de Steenstraat is niet geschikt voor de spirituele activiteiten van werkgroep de Walburgisraad. Dat zegt voorzitter Joseh Follender Grossfeld van de raad. 

,,Die kerk is de plek voor gelovigen die alles bij het oude willen laten’’, meldt Follender Grossfeld. ,,Ze is alleen geschikt voor eucharistievieringen en heeft geen wervende kracht voor mensen met zingevingsvragen. Dan zoeken we liever elders een eigen plek.’’

Geldgebrek

Zoals deze krant woensdag meldde, moet de Walburgisraad op termijn de Arnhemse Walburgiskerk verlaten. Het bestuur van de Eusebiusparochie heeft geldgebrek en wil de kerk verkopen. 

De Walburgis is al sinds 2013 aan de eredienst onttrokken en doet sindsdien alleen nog dienst als spiritueel centrum voor de Walburgisraad, die er meditaties, lezingen, vieringen en exposities houdt. Met name buitenkerkelijke zingevingszoekers weten sindsdien hun weg naar de Walburgis te vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.