Volledig scherm
De eindexamenexpositie van ArtEZ. © Marina Popova

ArtEZ beste kunsthogeschool van Nederland

ARNHEM - In de dinsdag verschenen Keuzegids HBO 2017 zijn vijf opleidingen van kunsthogeschool ArtEZ aangemerkt als de beste van Nederland. In totaal ontvangen negen bacheloropleidingen van ArtEZ het predicaat ‘topopleiding’ . Daarmee heeft ArtEZ de beste score van Nederland.

Jaarlijks beoordeelt het Centrum Hoger Onderwijs Informatie welke opleidingen zich het komende jaar ‘topopleiding’ (met een score van 76 punten of meer) mogen noemen. Van de negen ArtEZ-topopleidingen zijn er vijf de beste van het land: Muziektherapie, Fine Art Arnhem (Base for Experiment, Art and Research/BEAR), Vormgeving Enschede (studies Moving Image en Crossmedia Design), Docent Theater Arnhem en ArtEZ Toneelschool Arnhem.

  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.