Volledig scherm
Tentoonstelling van ArtEZ-afdeling Fine Arts aan de Oude Kraan in Arnhem. © MarinaPopova

ArtEZ koopt Oude Kraan vooruitlopend op Creatieve Corridor

ARNHEM - ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten heeft het schoolgebouw aan de Oude Kraan 74 in Arnhem gekocht. Dat meldt Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars. Met de aankoop loopt de kunstopleiding vooruit op de plannen voor de zogenoemde Creatieve Corridor van de gemeente.

ArtEZ huurde het pand al sinds 2013 van de toenmalige eigenaar Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw en is nu voor 1,3 miljoen euro eigenaar geworden. ArtEZ wil haar positie versterken in de mogelijke ontwikkeling van de Creatieve Corridor tussen ArtEZ/Museum Arnhem en de binnenstad.

Het plan voor de Creatieve Corridor wordt deze maand besproken in de gemeenteraad. De bedoeling is de verbinding tussen de stad en de culturele instellingen te vergroten met onder meer een nieuw Showroom Arnhem op een groen ingericht Roermondsplein, waar ook ruimte is voor andere vrijetijdsactiviteiten.

Schoonmaakactie

Volledig scherm
Kunstenaar Peter Struycken op zijn 'Blauwe Golven' in Arnhem. © Rolf Hensel

Het plan zou het einde betekenen van het kunstwerk Blauwe Golven van Peter Struycken uit 1977, het ‘grootste omgevingskunstwerk van Nederland’. Daartegen is verzet. Vrijdag 22 september is een symbolische schoonmaakactie van de actiegroep Behoud Blauwe Golven.

Die is, met instemming van Struycken, ook met een alternatief plan gekomen. Daarin wordt het kunstwerk behouden en wordt de Oude Kraan een lange en brede boulevard die, samen met Showroom Arnhem 2.0, de gewenste verbinding kan vormen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.