De kwekerij in een bedrijfspand in Oosterbeek.
Volledig scherm
De kwekerij in een bedrijfspand in Oosterbeek. © De Gelderlander

Bedrijfspand op de Beemd in Velp leeggehaald

VELP - Op last van het Openbaar Ministerie heeft de politie donderdag 27 november een bedrijfspand op industrieterrein de Beemd leeggehaald. Uit eerder onderzoek onder de naam ‘Fiorino’ was gebleken dat de goederen uit het pand werden gebruikt voor het inrichten en onderhouden van hennepkwekerijen.

In het pand stond zo’n 400 kuub aan onder meer pompen, filters, lampen, ventilatoren, irrigatieapparatuur en potgrond, waarvan na onderzoek kon worden aangetoond dat ze werden verkocht om hennepkwekerijen in te richten en te onderhouden. Het materiaal is vernietigd. Zo meldt de politie.

Aanhoudingen
Na onderzoek in het bedrijfspand op 14 oktober werden al eerder henneptoppen en planten gevonden. In het onderzoek ‘Fiorino’ zijn tot dusver nog geen aanhoudingen verricht.

Aanpak
Personen en bedrijven die zelf niet telen, maar wel hun geld verdienen met de levering van goederen of diensten en de financiering van illegale hennepteelt, kunnen binnenkort ook worden aangepakt. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel betreffende de strafbaarstelling van voorbereiding illegale hennepteelt recent aangenomen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.