Volledig scherm
© Hardt Hyperloop

Bedrijven willen eerste testtraject van hyperloop naar Lelystad halen

Nederland moet het eerste testtraject krijgen van de hyperloop, de vacuümbuis waardoor passagiers met een vaart tot 1.200 kilometer per uur kunnen reizen. De overheid moet om die reden een eenmalige investering doen in deze faciliteit van drie tot vijf kilometer lang, bij Lelystad. 

De kosten liggen rond de 120 miljoen euro. Bedrijven zijn bereid mee te doen met de aanleg. Dat staat in een boodschap die bedrijven en semioverheden maandag naar Den Haag sturen, meldt Het Financieele Dagblad

Onder meer BAM, Fokker, Movares, VDL en NS steunen de oproep. Ook organisaties als ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam vragen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om het testtraject. De opstellers noemen geen concreet bedrag als rijksbijdrage.

 Nederland heeft al vaker aangegeven deel uit te willen maken van de ontwikkeling van dit nieuwe vervoersmiddel. De supersnelle vacuümtrein zou moeten worden aangelegd tussen Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem en Lelystad. 

Mocht het nieuwe vervoersmiddel er daadwerkelijk komen, dan betekent het dat reizigers in 13 minuten van Arnhem naar Amsterdam kunnen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.