Volledig scherm
Alex Wiegmink © DG

Beide daders Posbankmoord in beroep tegen celstraf

ARNHEM - De nasleep van de Posbankmoord is nog niet ten einde. Zowel Souris R. (44) als Frank S. (56) heeft besloten om in hoger beroep te gaan. Dat laten de advocaten van de Brabanders weten.

De rechtbank stuurde beide mannen begin deze maand voor respectievelijk 16 en 14 jaar de gevangenis in. De rechtbank achtte bewezen dat de Brabanders verantwoordelijk waren voor de gewelddadige dood op de Dremptse schilder Alex Wiegmink op 20 januari 2003 op de Posbank.

LEES ALLES over de Posbankmoord in ons dossier.
ZIE OOK: 
Met moord op Alex in één klap man, vader én broer kwijt: 'Het verdriet blijft altijd'

Bekentenis

Volledig scherm
Herdenkingskruis voor Alex Wiegmink op de Posbank. © ANP

Tijdens de rechtszaak van eind mei bekende Frank S. Hij had op die bewuste maandag de trekker overgehaald. Of Wiegmink als gevolg van dat schot is overleden weet hij niet. Wel verklaarde hij dat hij zijn toenmalige kameraad Souris bij de schietpartij op Wiegmink aanwezig was. 

Omdat hij zich vanaf het moment in november 2016 coöperatief had opgesteld kreeg hij minder straf dan Souris. Toch 
vond Frank S. de straf van 14 jaar te lang. De eis van de officier van justitie twee weken eerder was 13 jaar. Juist omdat hij volledige openheid had gegeven had hij gehoopt op meer clementie van de rechtbank. ,,Bovendien heeft mijn cliënt niets te verliezen’’, aldus zijn advocaat Annet Laeyendecker.

Alles ontkend

Souris R. heeft vanaf het moment dat hij werd gearresteerd zijn betrokkenheid bij de doodslag ontkend. Tijdens de rechtszaak ontkende hij zelfs ooit aanwezig te zijn geweest op de Posbank. ,,Omdat mijn cliënt betrokkenheid bij deze zaak ontkent gaan wij derhalve in beroep tegen zijn veroordeling’’, laat zijn advocaat Wieteke Drummen desgevraagd weten.

Wanneer de zaak opnieuw voorkomt is nog niet bekend. 

Volledig scherm
Souris R. © ANP
Volledig scherm
Frank S. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.