Volledig scherm
Alexander Büttner © Kay int Veen

Büttner dolblij met rentree bij Vitesse

ARNHEM – Alexander Büttner is dolblij met zijn terugkeer in de selectie van Vitesse. De Doetinchemmer probeert zo snel mogelijk weer een plek in de wedstrijdgroep af te dwingen.

Büttner (29) werd vlak na de jaarwisseling door trainer Henk Fraser uit de selectie gezet. De oud-speler van Manchester United en Dinamo Moskou had een te hoog vetpercentage en was niet fit genoeg. Hij moest zich terugvechten met trainingen bij het beloftenteam van de Arnhemse club.

Die opzet slaagde. Fraser besloot de Achterhoeker daarop na twee gesprekken weer toe te laten tot de eerste selectie.

'Nu vooruitkijken'

,,Er is veel gebeurd, maar wil ik nu vooruit kijken”, zegt Büttner. ,,Ik wil weer belangrijk zijn voor het team. Er zijn afspraken gemaakt en daar heb ik me niet aan gehouden. Daarna ben ik keihard gaan werken om terug te komen.”

,,Ik had de voorbije weken niet de intentie om weg te gaan. Ik wilde gewoon door bij mijn club. Ik geef niet op. De trainer (Henk Fraser, red.) verwijt ik ook helemaal niets. Ik heb een goede band met hem. Hij is eerlijk geweest. Zo eenvoudig is het. Het is mooi nu weer terug te zijn. Ik wil zo snel mogelijk weer belangrijk kunnen zijn voor het team en de club.”

Blessure

Büttner keert wel terug met een lichte enkelblessure. Hij verstapte zich vorige week op het kunstgrasveld van Vitesse. ,,Dus heb ik nog een paar dagen nodig om echt helemaal fit te zijn. Maar, inhoud is er. Ik ben er klaar voor. En daarvoor dank ik ook Joseph (Oosting, red.) en Ruudje (Knol, red.) als trainers van het tweede team. Die hebben me ook ontzettend goed geholpen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.