De snelweg A326 in zuidwestelijke richting.
Volledig scherm
De snelweg A326 in zuidwestelijke richting. © Paul Rapp

Besluit genomen: 100 kilometer per uur op snelwegen van de provincie Gelderland

stikstofARNHEM - Automobilisten moeten overdag langzamer gaan rijden op de A326 en de A348. De provincie Gelderland, eigenaar van de snelwegen, heeft een verkeersbesluit genomen dat dit mogelijk maakt.  

In het besluit staat dat de maximumsnelheid op de twee wegen tussen 06.00 uur in de ochtend en 19.00 uur in de avond naar 100 kilometer per uur gaat. Nu is dat nog 120 kilometer per uur. De provincie had de maatregel eerder al aangekondigd. Net als het verlagen van de snelheid op rijkssnelwegen is dit besluit nodig om uitstof van stikstof te verminderen. Op deze manier kan de natuur in Gelderland zich herstellen, zo laat de provincie weten. 

Sinds vandaag zijn de plannen in te zien voor wie dat wil én kan er ook bezwaar gemaakt worden. 

Korte snelwegen 

Er is nog een andere snelweg van de provincie, de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. Voor die weg gold al dat er overdag niet harder dan honderd kilometer per uur gereden mag worden. 

De provinciale snelwegen zijn alle drie korte snelwegen. De A326 loopt van knooppunt Bankhoef op de A50 naar Wijchen. De A348 loopt van knooppunt Velperbroek op de A12 naar Dieren. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.