Volledig scherm
De 'Blauwe golven' bij de aanleg in 1978. © Gemeentearchief Arnhem

Besluit over 'Blauwe golven' in Arnhem mogelijk uitgesteld

ARNHEM - De oppositiepartijen in de Arnhemse gemeenteraad vinden niet dat het college van burgemeester en wethouders goed genoeg hebben gezocht naar een compromis tussen het plan voor een Creatieve Corridor op het Roermondsplein en kunstwerk 'Blauwe golven'.

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink kreeg in september 2017 de opdracht van de raad opnieuw met kunstenaar Peter Struycken, maker van de 'Blauwe golven', om de tafel te gaan om te kijken of het plan en het kunstwerk wellicht te combineren zijn. B en W concludeerden uiteindelijk dat dat niet het geval is.

ChristenUnie, VVD, PvdA, GroenLinks, Arnhem Centraal, Arnhemse Ouderen Partij, Partij voor de Dieren en Verenigd Arnhem vinden na een debat maandagavond dat het college het huiswerk over moet doen. Een besluit over het plan Creatieve Corridor, dat later deze maand zou worden genomen, staat nu op de helling.

Elfrink betoogde dat een compromis niet mogelijk is. ,,Het gaat of ten koste van de Creatieve Corridor, of ten koste van de 'Blauwe golven'. Je kunt geen groen verblijfsgebied maken én de 'Blauwe golven' behouden. Aan de ene kant heb je andijvie, aan de andere satésaus. Wij vinden dat geen lekkere combinatie.’’

Overbodig

Het corridorplan voorziet behalve in groen ook in een plek voor Showroom Arnhem, een skatebaan en een parkeervoorziening. Die laatste is overbodig, zegt Struycken, omdat de 'Blauwe golven' al een parkeerterrein is. De rest is volgens de kunstenaar goed in te passen.

De oppositiepartijen in de gemeenteraad - in de meerderheid sinds de ChristenUnie uit de coalitie stapte - betreuren eventuele vertraging (vooral voor omwonenden die veel last hebben van het parkeren). Zij vinden dat het college met een alternatief plan had moeten komen en niet het oorspronkelijke voorstel opnieuw had moeten indienen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.