Bewoners De Grote Enk eisen meer inspraak over nieuwe wijk Zijdekwartier in Arnhem: 'Gemeente zet ons weg als hobbel tegen hoogbouw’

VideoARNHEM - Bewoners van De Grote Enk, het voormalige hoofdkantoor van AkzoNobel in Arnhem, vinden dat de gemeente hen niet serieus neemt in het overleg over de toekomst van de buurt. Ze zijn boos over een mail van een ambtenaar die hen wegzet als ‘een hobbel’.   

4 reacties

 • Mies Bauwvrauw

  4 maanden geleden
  @erik, dat is het overblijfsel van de afbraak van de stad in de jaren 70-80, waar zeer lelijke nieuwbouw voor terug kwam. Arnhem is mijn stadje, maar ook foeilelijk als het om hoogbouw gaat. Met dank aan de gemeenteraad uit die tijd. Arnhemmers zien de bui dus al hangen.
 • bart verplak

  4 maanden geleden
  Als je wilt opklimmen op de participatieladder, dien je hem plat over de gemeente en de ontwikkelaars neer te leggen.
 • Willie van Laar

  4 maanden geleden
  Nederland is het land van inspraak, overlegorganen, buurtgroepjes, discussieplatforms en overkoepelende praatgroepjes. M.a.w., compleet vastgeroest.
 • erik roelofs

  4 maanden geleden
  Wat is dat toch met die allergie voor hoogbouw in onze stad? Er zijn voldoende plekken, ook in dit project langs t spoor, waar niemand last van heeft. Coberco terrein kan ook veel hoger dan nu gepland. In de jaren 60 en 70 werd er meer hoogbouw gepleegd dan nu. Hoogbouw is oplossing voor woningnood en kan best fraai zijn. Als de torens maar rank zijn. Geen wanden meer bouwen maar ranke torens. Kan ook rond Nijmeegseweg, Kronenburg en Coehoorn .

Arnhem e.o.