Volledig scherm
Bierfabriek Arnhem © DG

Bierfabriek wil naar Arnhem en hoopt Arnhemmers voor zich te winnen

ARNHEM - De Bierfabriek, die zich in de Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem wil vestigen, doet er alles aan om de Arnhemmer voor zich te winnen. ,,Wij hopen dat zij ons dit gunnen", zegt directeur Bas Tolmeijer van Apollo Hotels die de Korenmarkt met Auberge de Korenbeurs een oppepper wil geven.

De Bierfabriek bestaat uit een aantal onderdelen. Er komen zestien zeer luxe hotelkamers (niveau 4-sterrenplus) elk met een eigen welnessruimte, een kwalitatief hoogwaardig restaurant, een bierbrouwerij en een café. De pijlers zijn: zelfgebrouwen bier, boerderij kippetjes op houtskool en pelpinda's.

Graan

,,Voor ons is dit de ideale plek voor ons concept. Op een prachtig plein in een iconisch gebouw waarin we het graan terugbrengen. Vroeger lag het graan in de schuur van de Korenbeurs. Nu komt het terug om ons eigen bier te brouwen. En in elke kamer doen we iets met graan", zegt Wouter Dekker van Apollo Hotels/Bierfabriek.

De bierfabriek is een van de vijf overgebleven ideeën voor een nieuwe invulling van Korenbeurs nadat het filmhuis is vertrokken. Op 8 maart moeten de initiatiefnemers hun concept voor een jury presenteren. De Bierfabriek zet alles op alles. 

Delegatie 

Daarom is een delegatie vrijdag afgereisd naar Arnhem om de inwoners naar hun mening te vragen. ,,Wij hebben daar een film van gemaakt die we aan de jury laten zien. Om te tonen dat het ons ernst is", aldus Dekker. Promotiedames liepen vrijdagmiddag door de stad met pelpinda's, flesopeners en flyers.

Tolmeijer, zelf Arnhemmer, noemt het concept een aanvulling voor het horeca-aanbod in Arnhem. ,,Bovendien zorgen wij voor een ander type gast op het plein. Wij versterken de dagfunctie. Bij ons kun je al om zes uur in de ochtend terecht voor een ontbijt. Maar we serveren ook lunches en diners. Tussendoor kun je borrelen. We krijgen veel zakenlieden, maar ook passanten."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.