Bijna uitverkocht huis bij Hard Bass

videoARNHEM - Tegen de 25.000 mensen zijn van zaterdagavond tot zondagochtend vroeg uit hun dak gegaan bij festival Hard Bass, ook al zat dat van evenementenstadion GelreDome in Arnhem dicht. 

Alleen al aan de nummerborden op het parkeerterrein kon je zien dat het evenement een soort van Europees kampioenschap feesten is op harde beats en snelle muziek.

Van de verkrijgbare tickets ging 90 procent van de hand, waarmee het festijn nagenoeg was uitverkocht. Volgens een medewerker van Hard Bass is dat geen slechte score, in een festivalmarkt die behoorlijk concurrerend is. Al trekt Hard Bass wel zijn specifieke publiek: liefhebbers van deze stevige variant van elektronische dansmuziek. Met elementen van house en techno, bassen die je in je ingewanden voelt en een tempo dat met 150 tot 170 beats per minuut ver uit gaat boven de 125 beats per minuut waarop hun ouders ooit dansten. Toen John Travolta nog Tony Manero was of toen Michael Jackson of George Michael nog springlevend waren. 

Heel Europa

Hard Bass heeft aanhangers in heel Europa. Vandaar dat Arnhem met GelreDome op de dag van het evenement ook een beetje de hoofdstad van dat werelddeel is, met gasten over de vloer uit België, Duitsland, Zweden, Spanje en Frankrijk. Zoals Romain en Adoline met hun drie vrienden, uit een stadje nabij Parijs. 

Als Hard Bass weer op de agenda staat, stappen ze in hun Peugeootje en rijden ze naar Arnhem. Maar ze gaan ook naar andere locaties. ,,Twee keer per maand sta ik wel ergens te party'en’’, zegt Romain. ,,Maar Arnhem springt er bovenuit’’, vindt Adoline. ,,Het is hier relaxed.’’ Hoe ze het de hele nacht vol houden? ,,Op proteïnes en een beetje hasj’’, zegt een van Romains vrienden.  

Volledig scherm
Arnhem, tot zondagochtend de hoofdstad van Europa dankzij de van ver komende gasten van festival Hard Bass in GelreDome. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.