Bijna zestig incidenten in Nieuwe Haven in Arnhem

VideoARNHEM - De circa vijftien woonboten en arken in de Nieuwe Haven in Arnhem liggen daar op een levensgevaarlijke plek. Bijna zestig incidenten, waarvan achttien aanvaringen, telde de gemeente Arnhem de afgelopen vijftien jaar. 

5 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Ik ben bang dat dit simpelweg een oorzaak - gevolg verhaaltje wordt. Want woonboten in een steeds drukker wordende haven, kan misschien gewoon niet meer. En de balangen van een haven gaan in dit geval voor de bijzondere bewoning van dergelijke schuiten. Die zouden ze ergens anders kunnen huisvesten, aan rustigere wateren. Maar net als een bakstenenhuis bewoner: verhuizen zul je dan toch echt zelf moeten doen en/of betalen... Als de gemeente de vergunning zou intrekken, wat kan, volgt namelijk exact dezelfde uitkomst.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Wij hebben een unieke ligplaats te koop voor een woonark [staal] met alle voorzieningen reactie via e-mail
 • Gert

  5 jaar geleden
  Anoniem, ben nog even googlegewijs in de ASMhaven gedoken en kan niet ontkennen dat 'Arnhem' de woonboten meer toezeggingen heeft gedaan dan er inmiddels zijn nagekomen. Het is dat harakiri niet bij de Nederlandse cultuur hoort, want anders...
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Gert ik heb gewoon netjes 250.000 betaald voor woonboot en gemeente vergunning met toezegging dat de situatie tijdelijk zou zijn.,  verder ben ik doorsnee nederlander met vrouw, baby, bedrijfje met 60 werknemers en betaal keurig 4 ton belasting per jaar. Mag ik daarvoor iets terug verwachten van de gemeente? Een beetje respect graag als je de situatie niet kent.  
 • Gert

  5 jaar geleden
  Dus de wannabe-vrije vogels die destijds illegaal  de ASM-haven bezetten - en van de directe omgeving een vuilnisbelt maakten - beginnen nu over de zorgplicht van de gemeente... Pfff. Ze mogen blij zijn dat ze überhaupt nog een ligplaats hebben. Ook met de onverplichte afkoopsom heeft de gemeente zich uiterst coulant opgesteld. De vrije vogels blijken Rupsjes Nooitgenoeg.