Archieffoto van Industriepark Kleefse Waard.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Industriepark Kleefse Waard. © Hans Broekhuizen

Biomassacentrale Veolia stoot te veel ammoniak uit: tijdelijke sluiting dreigt

ARNHEM - De biomassacentrale van Veolia op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem stoot te veel ammoniak uit. Dat heeft de provincie Gelderland geconstateerd. Als Veolia het euvel niet kan verhelpen kan dat zelfs leiden tot tijdelijke sluiting van de centrale.

6 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Dit wordt het Nederland van de toekomst - vanwege ammoniak en stikstofuitstoot worden telkens bedrijven, boeren en tuinders gesloten. Inpakken en wegwezen hier.
 • Karel Koning

  1 jaar geleden
  Als ik tonnen met ammoniak over de weg gooi dan staat er gelijk politie voor de deur, komt de brandweer het gebied afzetten, en wordt ik geacht om het op te laten ruimen door een erkend bedrijf. De kosten worden verhaald en krijg een fikse milieu boete. Maar de provincie laat Veolia eerst weer aanmodderen en stuurt zgn een kladje naar het verkeerde adres? De gemeente, Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks), kan optreden maar doet het niet of weigert het zelfs? Volgens mij kiezen we steeds verkeerd!!
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Dit wisten de bouwers en bestuurders van dit wangedrocht allang. Maar het interesseerde hen niet. Onder het mom van klimaat lonkt vooral de pot met subsidiegeld. Nu staat dat ding daadwerkelijk de buurt te vervuilen en zijn we ‘geschokt’.
 • R Barlaeus

  1 jaar geleden
  Dat de fout sinds maart 2021 niet was opgemerkt heeft te maken met een administratieve fout???? Deze fout heeft de biocentrale wel heel veel geld bespaard en het millieu schade berokkend. Graag uitzoeken; beetje verdacht!
 • P.L. Derksen

  1 jaar geleden
  Wat een ongelofelijke smoes: “naar een verkeerd adres gestuurd”. Dus je krijgt geen reactie op een zogeheten last onder dwangsom en dat merk je pas na een half jaar!!