Rellen bij de ingang van Park Sonsbeek aan de Apeldoornseweg in Arnhem op Koningsdag 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen bij de ingang van Park Sonsbeek aan de Apeldoornseweg in Arnhem op Koningsdag 2021. © Persbureau Heitink

Blijdschap over werkstraf voor jacht op Arnhemse politieman na Koningsdagrellen in Park Sonsbeek

Met videoARNHEM - De veroordeling van een 48-jarige man uit Enschede die betrokken was bij de jacht op adresgegevens van een Arnhemse politieman leidt tot grote blijdschap bij de autoriteiten. De agent werd het mikpunt van onvrede over ‘te hard optreden’ van de politie op Koningsdag 2021.

13 reacties

 • Simon Janssen

  1 maand geleden
  Nu daar zal hij best bang van worden, wat een zware straf weer de rechters hier in Nederland moet eens goed aan hun verstand gebracht worden dat ze op een andere planeet dan wij leven. Zou wel eens willen weten wat ze zouden doen als het een familielid van hunzelf was die werd aangevallen.
 • Robert De Jong

  1 maand geleden
  Excact, Politiemensen werken onder moeilijke omstandigheden en worden uitgedaagd door onruststokers. Een foutje wordt direct breed uitgemeten op sociale media door lieden die maatschappij willen ontwrichten. Bescherm de Politiemensen tegen deze walgelijke onder kruipsels
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Geert V. Uiteraard was de politie(vak)bond verbolgen, dat zijn immers de belangenvertegenwoordigers van de agenten. Net zoals de bond van anarchistische wappies nu waarschijnijk wel verbolgen zal zijn over die "zware" taakstraf. Groot verschil is ook nog dat deze 48 jarige wappie niet in het moment handelde, maar op een moment dat hij er nog eens keer extra de kans had om er na te denken (thuis achter de computer). Met dit in het achterhoofd is het taakstrafje inderdaad veel te mild.
 • Wil Kaap

  1 maand geleden
  Mooi zo aanpakken dat volk. Ben wel van mening dat de straf aan de magere kant is maar hij heeft in ieder geval een strafblad. Wat ik nog wel mis is dat hij een schadevergoeding aan die politie agent dient te betalen.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Geert Vierwind, je moet de aanwijzingen van de politie opvolgen. Er was een aantal keer gewaarschuwd dat ze moesten vertrekken anders zou het waterkanon gebruikt worden. Ook werd er met een ketting een politie auto beschadigd. De politieagente verdient een onderscheiding.

In samenwerking met indebuurt Arnhem