Bus van Breng Flex pikt een passagier op. Archieffoto: Bert Beelen
Volledig scherm
Bus van Breng Flex pikt een passagier op. Archieffoto: Bert Beelen © Bert Beelen

Blije Reizigersprijs voor openbaar vervoer op afroep Breng flex

ARNHEM - Breng flex, het openbaar vervoer dat in en rond Arnhem en Nijmegen op afroep beschikbaar is, is  onderscheiden met de Blije Reizigers Vakprijs. Deze jaarlijkse prijs is deze week voor de derde keer toegekend door het blad OV Magazine. 

De groengas busjes en elektrische auto's van Breng flex zijn al bijna een jaar op te roepen via een app of met een telefoontje. Een ritje kost 3,50 euro. 

Potentie

Het vakblad vindt de snelle reizigersgroei en de hoge waardering die passagiers aan deze nieuwe vorm van openbaar vervoer geven (8,2) in het oog springend. Breng flex telt ruim 12.000 geregistreerde gebruikers en maakt ruim tweehonderd ritten per dag met gemiddeld 350 personen.

Verder worden het innovatieve karakter (het gebruik van slimme algoritmes), het gemak en het feit dat de dienst zich al in de praktijk bewijst, genoemd als doorslaggevende punten om de vakprijs toe te kennen. Ook de potentie die het concept lijkt te hebben om op nationaal en internationaal niveau door te breken, was een een belangrijk criterium.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.