Volledig scherm
Het terrein van de Lidl aan de Noorder Parallelweg in Velp © DG

'Blokkendoos' Lidl in Velp gaat straks schuil achter het groen

VELP _ Supermarkt Lidl aan de Noorder Parallelweg in Velp gaat binnenkort schuil achter het groen. Dat is de opzet van de workshop van studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp. Donderdag presenteren de studenten het groenplan.

Gety Hengeveld-de Jong is blij met het plan. Zij is van de Actiegroep Groen voor Lidl, een club van 300 verontruste bewoners van Velp. ,,Aan de Zuidelijke Parallelweg in Velp staan villa's die op de gemeentelijke monumentenlijst staan. Sommige bomen in de tuinen van deze villa's hebben dezelfde status. De gemeente hecht dus grote waarde aan het beeld van Velp langs het spoor. Daar is nu een soort industrieterrein gekomen met een supermarkt en een enorme parkeerplaats", zegt Hengeveld-de Jong.

Actiegroep

300 Velpenaren liepen te hoop tegen de blokkendoos met daarvoor bestrating. Zij deden een beroep op de gemeente en stapten naar Hogeschool Van Hall Larenstein. ,,Wij zijn geen actiegroep die met spandoeken de straat op gaat of folders achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's stopt. We wilden aandacht vragen en meedenken aan een oplossing."

Goed idee

Van Hall Larenstein schaarde zich niet achter de actie, maar liep wel warm voor het idee om studenten te laten meedenken over een groene invulling van het parkeerterrein. Vandaag begint een driedaagse sessie die moet uitmonden in een workshop donderdag. Daar presenteren de studenten voor het gemeentebestuur van Rheden, de actiegroep en de directie van Lidl het plan dat zij hebben bedacht om de parkeerplaats een groener gezicht te geven.

,,De directie van Lidl is bereid om het groenplan te betalen", aldus Hengeveld-de Jong.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.