Volledig scherm
Overblijfselen van de vaten drugsafval die in brand zijn gestoken. © DG

Boswachter na nieuwe dump drugsafval: 'Parkeerplaats afsluiten is de oplossing'

ARNHEM - Ben Oosting, boswachter en woordvoerder van Geldersch Landschap en Kasteelen, weet wel hoe hij een eind kan maken aan het dumpen van drugsafval op de grote parkeerplaats van Park Mariëndaal. ,,Afsluiten. Heel simpel. We hebben die bevoegdheid. Misschien komt er wel een dag dat we daar niet meer omheen kunnen."

Oosting is boos en moedeloos. In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden voor de derde keer in drie maanden tijd vaten (zes stuks ditmaal) met drugsafval geloosd op de parkeerplaats net buiten Arnhem richting Oosterbeek. 

Ditmaal werd het afval ook nog in de brand gestokenDat was de vorige twee keren niet het geval. Een buurtbewoner alarmeerde de brandweer en ook de politie was later ter plekke. Dat het opnieuw om drugsafval ging, werd vanwege de chemische lucht door brandweer en politie als zeer waarschijnlijk geacht.

Oosting: ,,En wij zitten weer met de troep. En de kosten. De eerste opruimoperatie heeft ons 7.200 euro gekost. Zoveel geld zullen we nu niet kwijt zijn, maar elke euro die we eraan uitgeven, is er één te veel."

Camera's

Afsluiten van de parkeerplaats is wat Oosting betreft een serieuze optie. ,,Financieel lopen we vast. Dit houden we zo niet vol. Maar afsluiten, doen we natuurlijk niet zomaar. We weten dat we dan heel veel natuurliefhebbers duperen."

In het ophangen van camera's ziet Oosting weinig heil. ,,Dan komen ze met een gestolen busje, met valse nummerplaten en zijn ze ook nog eens gemaskerd. Dan heb je weinig aan camerabeelden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.