Vader Bert (links) en zoon Bart Lubbers, de eigenaren van zuivelboerderij annex Landwinkel IJsseloord bij de koeienoversteekplaats op de Schaapdijk in Arnhem. Ze vrezen het einde van hun melkveebedrijf door het stikstofbeleid van de regering . De uiterwaarden van de IJssel zijn namelijk onlangs tot kwetsbaar natuurgebied verklaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Bert (links) en zoon Bart Lubbers, de eigenaren van zuivelboerderij annex Landwinkel IJsseloord bij de koeienoversteekplaats op de Schaapdijk in Arnhem. Ze vrezen het einde van hun melkveebedrijf door het stikstofbeleid van de regering . De uiterwaarden van de IJssel zijn namelijk onlangs tot kwetsbaar natuurgebied verklaard. © Erik van 't Hullenaar


Dreigt het einde voor deze Arnhemse boeren langs de IJssel? ‘Niemand snapt het, wij ook niet’

Bert en Bart Lubbers runnen hun melkveehouderij in een groene oase, omgeven door snelwegen, een spoorlijn, een afvalverwerker en een industrieterrein. Toch zijn ze bang dat het stikstofbeleid juist hún bedrijf fataal wordt. De provincie Gelderland maant tot kalmte. 

12 reacties

 • Gerben Maassen

  6 maanden geleden
  Ik denk dat zij en iedereen het prima snappen. Melkveehouderij betekent een stal waar vooraan veevoer in gaat en aan de andere kant ammoniak en mest naar buiten komen. Leuk om bij de nostalgische landwinkel te beweren dat niemand het snapt, maar er staat gewoon een fabriek die melk produceert.
 • Henk Hermes

  7 maanden geleden
  @geurts; ik gun boeren, net als ieder ander het beste, maar het is niet anders; dat het melkopbrengstgeld dit jaar met 50% is gestegen. De inflatie was veel minder. Boeren klagen en gelukkig snappen dat steeds meer mensen. Anderen hebben het ook niet makkelijk.
 • A Geurts

  7 maanden geleden
  @Henk Hermes, je gunt een veehouder blijkbaar geen redelijk inkomen, de kosten zijn daarintegen ook sterk gestegen,maar jij zult wel denken dat dat alleen bij de burger is.
 • Henk Hermes

  7 maanden geleden
  Dat de melkgeldopbrengsten afgelopen jaar al met 50% zijn gestegen hoor je geen enkele boer over!. Daar valt ook niet over te klagen….
 • Hans Kuypers

  7 maanden geleden
  In het algemeen zou ik toch vooral assertief en pro actief het contact zoeken met de provincie. Het lijkt mij ook vreemd, want RWS wil toch juist het gewas in de uiterwaarden kort houden. Deze boeren hebben of krijgen misschien nog wel te maken met een ander probleem. Bij mij in de uiterwaard(Nederrijn) bevat het vlees teveel dioxine en is daardoor niet meer geschikt voor menselijke consumptie dankzij vooral de chemische industrie in Duitsland.

In samenwerking met indebuurt Arnhem