'Breng Flex zorgt voor afbraak van het openbaar vervoer'

ARNHEM/ NIJMEGEN - Het nieuwe vervoerssysteem Breng Flex zorgt in de stadsregio Arnhem-Nijmegen voor afbraak van het reguliere openbaar vervoer. Dat vreest de ondernemingsraad van Hermes, die het busvervoer verzorgt. Volgens de directie van het vervoersbedrijf hebben de chauffeurs last van 'koudwatervrees'.

23 reacties

 • dLW

  5 jaar geleden
  Allemaal mooie meningen en inzichten. Maar... de opdrachtgever "Provincie Gelderland" heeft het zo bepaalt. Neem Provincie Flevoland die laat de bussen in Almere van de eerste rit t/m de laatste rit om de 15 minuten rijden. 
 • Koos

  5 jaar geleden
  Zo zal dat gaan, ja. In de Randstad is ook een in het begin bejubelde taxidienst inmiddels opgeheven.Google maar eens op "Abel".
 • Ron Baars

  5 jaar geleden
  lijn 29 is wegbezuinigd vorig jaar op de zaterdag en mensen konden in Rheden niet meer met de bus mee omdat de loopafstand naar lijn 43 te lang is. Na handtekeningenactie(1450)hebben we breng flex.in Rheden. Mensen kunnen nu iedere dag zelf zondag met de flexbus reizen tot 24.00 uur. Het is wel wat duurder dan reizen met lijn 29 met een ov kaart, je hoef ook niet over te stappen dat is ook een voordeel waardoor de reistijd korter word. Mensen die werken vinden het ideaal.
 • Chr

  5 jaar geleden
  Taxichauffeurs worden onder betaald. Ze krijgen € 11 per uur terwijl een buschauffeur € 13.50 per uur krijgt. In de CAO staat da chauffeurs die OV rijden dit betaald moeten krijgen.De taxichauffeurs worden door sociale zaken ingezet en worden onder druk gezet dat ze hun mond moeten houden.
 • Roos

  5 jaar geleden
  Ideaal die Brengflex! Voor het dagelijkse woon-werkverkeer met de lijnbus en voor de uitjes met de flexbus. Ik ga nu vaker op pad doordat ik niet telkens hoef over te stappen.