De straten van Arnhem zijn leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
De straten van Arnhem zijn leeg. © Rolf Hensel

Bruls en Marcouch: boa’s kunnen avondklok handhaven als die maatregel écht helpt

NIJMEGEN/ARNHEM - Als een avondklok bijdraagt aan het indammen van het virus, dan kunnen politie en boa’s zorgen voor de handhaving van de ingrijpende coronamaatregel. Al zal dat niet eenvoudig zijn. Dat stellen de burgemeesters van Nijmegen en Arnhem, Hubert Bruls en Ahmed Marcouch.

20 reacties

 • Evil Admin

  2 jaar geleden
  Noem het dan gelijk wat het is, STAAT VAN BELEG, ipv dat wishy washy eromheen dansen. Niet dat het uitmaakt, want niks helpt zolang het winter is. En alles behalve de supermarkten sluiten zorgt er alleen maar voor dat we met zijn allen nog meer geconcentreerd worden, ipv verspreidt. PERFECT voor het virus.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Een avondklok...? wat een onzin , de meeste mensen blijven in de avond uren toch al gewoon thuis...bij de buis....het enige waar op gelet moet worden zijn de illegale feestjes e.d...en ook die zijn steeds makkelijker op te sporen omdat die altijd wel door iemand bij de politie worden gemeld ! bepaalde voorschriften en regels zijn in deze moeilijke tijd gewoon nodig , maar een avondklok...? slaat nergens op...! reizigers verkeer o.a vanuit Engeland stopzetten ! dat is belangrijk..!
 • ben Wildkamp

  2 jaar geleden
  Zelf is Bruls is ook niet per se voorstander van een avondklok, omdat het volgens hem mensen doet denken aan de oorlogsjaren. Waarom moet er toch overal en altijd de oorlogsjaren erbij betrokken worden. Ten eerste de ouderen die de oorlog meegemaakt hebben die lopen s'avonds laat toch al niet meer buiten op straat dus die zullen er weinig of niets van merken. En uitzonderingen heb je altijd wel. Zet of die avondklok in of gooi die verdomde luchthavens dicht.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Ik vraag me af wie er eigenlijk de baas is, zo komen we er nooit vanaf.
 • Moniek van der Meij

  2 jaar geleden
  Liever een avondklok dan een reis beperking. Ik ben afhankelijk van mijn familie en die woont ver weg. Dus dat moet ik niet hebben...

Arnhem e.o.