In 2019 hielden de HAN, ArtEZ en de Hogeschool Larenstein gezamenlijk een introductie voor het nieuwe collegejaar.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2019 hielden de HAN, ArtEZ en de Hogeschool Larenstein gezamenlijk een introductie voor het nieuwe collegejaar. © Erik van 't Hullenaar

Buitenlandse studenten zien af van studie in Arnhem vanwege kamernood: ‘Een groot drama’

ARNHEM/ VELP - Het is voor buitenlandse studenten een helse klus om een kamer te vinden in Arnhem. Dat blijkt uit een rondgang langs hogescholen in de regio. Bij de Arnhemse kunstacademie ArtEZ hebben studenten om die reden zelfs hun inschrijving geannuleerd.

12 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Roelof W Benecke, probleem is dat veel meer buitenlanders hier komen studeren dan dat Nederlanders in het buitenland gaan studeren. Leg mij eens uit wat je met een IT studie in Chili moet?
 • Roelof W Benecke

  1 maand geleden
  1 van de grootste charmes voor studenten is natuurlijk in het buitenland studeren. Dat geld voor Nederlandse jongeren in het buitenland en natuurlijk ook buitenlandse in Nederland. Schrikbarend de opmerkingen hier en nog schrikbarender dat de NL-staat nooit heeft geanticipeerd op kamernood.
 • Ruud Frenken

  1 maand geleden
  Het is ook raar, we hebben gebrek aan allerlei beroepen, artsen, chirurgen, technici etc. Nederlands studenten kunnen niet hun gewenste studie kiezen omdat buitelandse studenten de leerplekken bezet houden. En dan maar klagen dat er niet genoeg huisartsen, ITers etc zijn. Rare wereld leven we in.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Marco Adriaan, dat is een verdien model.Buitenlandse studenten leveren meer op dan Nederlandse studenten.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Els, helaas gaat die vlieger in het geval van Artez niet op. De respectabele opleidingen zitten niet te wachten op een docent macrameeën, vingerverven of luchtkastelen bouwen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem