Het scannen van de QR-code verliep probleemloos op de Korenmarkt in Arnhem. Foto: Erik van 't Hullnaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het scannen van de QR-code verliep probleemloos op de Korenmarkt in Arnhem. Foto: Erik van 't Hullnaar. © Erik van 't Hullenaar

Burgemeester Marcouch zeer te spreken over eerste ‘QR-code dag’: ‘Zelfs geen waarschuwingen gegeven’

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is zeer te spreken over het verloop van de eerste dag waarop bezoekers van (binnen)horeca en theaters verplicht hun QR-code moesten tonen. ,,Het is fantastisch gegaan. Wij hebben zelfs geen enkele zaak hoeven te waarschuwen. Een groot compliment aan iedereen; ondernemers, gasten, handhaving en politie", aldus Marcouch.

5 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Nee hoor @jan eikelboom, deze burgemeester beschermt juist de zwakkeren in de samenleving, de dwaallichten die om wat voor bizarre reden dan ook het vaccin weigeren te nemen. Deze maatregelen zijn juist ter bescherming van jullie. (En om te voorkomen dat de zorg wederom ondersteboven gelopen wordt.) En dan nog schreeuwen en huilen dat je uitgesloten wordt. Laat je testen als je perse toch mee wilt doen. Hoe moeilijk is dat?
 • jan eikelboom

  1 jaar geleden
  Burgemeester ben je van alle burgers. Deze houding houdt stigmatisering en controledwang in de hand. Diep triest deze opmerking van een burgemeester.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Mooi... dan kunnen we hiermee doorgaan tot na de feestdagen (kerstmis en nieuw jaar). Vervolgens krijgen we carnaval, daarna kijken we of dit verlengd moet worden. Misschien dat we de Vierdaagse er ook aan vast kunnen plakken?
 • H. Frerichs

  1 jaar geleden
  controle was minimaal.
 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Zie je, niets aan de hand. Wil je niet vaccineren dan laat je je testen. Gewoon normaal doen, meewerken en je pas laten zien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem