Volledig scherm
ANP © anp

Burgemeester Schaap sluit verdacht pand met daarin spullen voor wietkweek

OOSTERBEEK - Tijdens een integrale milieucontrole bij de bedrijven aan de Klingelbeekseweg in Oosterbeek stuitte onder meer de politie op een bedrijfspand met attributen voor een hennepkwekerij. Burgmeester Agnes Schaap heeft het pand hierop voor een half jaar gesloten.

De milieucontrole bij bedrijfjes in de buurt van het voormalige spoorwegstation Oosterbeek-Laag kregen dinsdag onverwacht bezoek van een groot aantal opsporings- en handhanvingsdiensten. De gemeente Renkum werkt tijdens de controle nauw samen met ambtenaren van de Omgevingsdienst regio Arnhem (ODRA), brandweer en politie.

Opiumwet

Bij het bedrijfspand aan de Klingelbeekseweg troffen de samenwerkende diensten diverse attributen aan die nodig zijn voor het opzetten van een hennepkwekerij. Voor burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum was dat voldoende aanleiding om het bedrijfspand per direct te sluiten. Ze mag dat in het kader van de Opiumwet. 

Met de maatregel wil Schaap de rust in de omgeving herstellen. Blijkbaar kreeg het pand veel aanloop en waren er activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. De eigenaar is van de bestuurlijke maatregel op de hoogte gebracht. Onduidelijk is of de man is aangehouden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.