Burgers' Zoo sleept 'Leukste dagje uit award' binnen

ARNHEM - Dagjesmensen hebben zich duidelijk uitgesproken: Burgers' Zoo is hét park waar je moet zijn als je een dagje in Nederland op stap gaat. Bezoekers geven het Arnhemse park een score van 8,8 punten. Alex van Hooff, directeur van de dierentuin, neemt daarom deze middag de 'Leukste dagje uit award' in ontvangst.  

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
Alex van Hooff, Directeur van Burgers' Zoo (links) neemt de award van Edzard Gelderman van Queueup in ontvangst. © Queup

Het Nederlands Openluchtmuseum blijft met een 8,7 maar nipt achter op het dierenpark, net zoals Amusementspark Tivoli in Berg en Dal met een 8,6.

Communicatiebureau Queueup vroeg ruim 33.000 dagjesmensen waar zij het liefst naartoe gaan op een vrije dag. De uitjes werden geselecteerd op plezier, service en personeel, kwaliteitsniveau, verrassendheid en horeca. 

Edzard Gelderman, mede-oprichter van Queueup, snapt wel dat een dierentuin de prijs in de wacht sleept. ,,Dieren kijken verveelt nooit en dat geldt voor zowel jong als oud. Dat verklaart waarschijnlijk ook het succes van de dierenparken. Het is het ultieme dagje uit voor de hele familie.’’

Burgers' Zoo is volgens de respondenten 'de mooiste dierentuin van Nederland'. ,,
De dieren hebben ruime woonplekken en zien er goed verzorgd uit. De stukken natuur zijn prachtig nagebootst; de nieuwe mangrove is heel mooi’’, zo legt Gelderman uit. 

Overdekt

Veel bezoekers waren ook te spreken over de overdekte stukken van het park: ‘Burgers’ Zoo is een heel leuk park, ook in de winter. Veel gedeeltes zijn namelijk overdekt zodat we ons met de kou weer heerlijk konden opwarmen', zo luidde het commentaar van een bezoeker. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.