Volledig scherm
Een raamprostituee. © Robin Utrecht

Bus vol sekswerkers komt praten op Stationsplein Arnhem

ARNHEM - Wie eens in gesprek wil met een sekswerker krijgt daartoe donderdag 15 februari in Arnhem de kans. Mensen moeten zich wel goed voorbereiden want de gesprekjes duren kort. 

Een opvallende bus waarmee de belangenvereniging voor sekswerkers PROUD donderdag door Nederland toert, arriveert een dag na Valentijnsdag rond 13.40 uur op het Stationsplein in Arnhem. Gedurende twintig minuten kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan sekswerkers.

Tippelzone

Dat gebeurt ter gelegenheid van de Dag van de Betaalde Liefde. PROUD bezoekt steden die het afgelopen jaar het debat rondom sekswerk bepaalden. In Arnhem ging het daarbij om het openhouden of sluiten van de tippelzone en de discussie omtrent de eventuele bouw van een eroscentrum. 

Afhankelijk van hoe het bezoek verloopt, bestaat de kans dat een aantal sekswerkers karaoke gaat zingen. Maar de organisatie houdt daartoe enkele slagen om de arm. ,,De ervaring leert dat de belangstelling voor gesprekken met een sekswerker zo groot is dat we vaak nergens anders aan toe komen.’’

Behalve Arnhem bezoekt de bus ook de steden Utrecht, Eindhoven en Hilversum. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.