Volledig scherm
Een raamprostituee. © Robin Utrecht

Bus vol sekswerkers komt praten op Stationsplein Arnhem

ARNHEM - Wie eens in gesprek wil met een sekswerker krijgt daartoe donderdag 15 februari in Arnhem de kans. Mensen moeten zich wel goed voorbereiden want de gesprekjes duren kort. 

Een opvallende bus waarmee de belangenvereniging voor sekswerkers PROUD donderdag door Nederland toert, arriveert een dag na Valentijnsdag rond 13.40 uur op het Stationsplein in Arnhem. Gedurende twintig minuten kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan sekswerkers.

Tippelzone

Dat gebeurt ter gelegenheid van de Dag van de Betaalde Liefde. PROUD bezoekt steden die het afgelopen jaar het debat rondom sekswerk bepaalden. In Arnhem ging het daarbij om het openhouden of sluiten van de tippelzone en de discussie omtrent de eventuele bouw van een eroscentrum. 

Afhankelijk van hoe het bezoek verloopt, bestaat de kans dat een aantal sekswerkers karaoke gaat zingen. Maar de organisatie houdt daartoe enkele slagen om de arm. ,,De ervaring leert dat de belangstelling voor gesprekken met een sekswerker zo groot is dat we vaak nergens anders aan toe komen.’’

Behalve Arnhem bezoekt de bus ook de steden Utrecht, Eindhoven en Hilversum. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sturing voltooit Europese missie Vitesse
    PREMIUM

    Sturing voltooit Europese missie Vitesse

    UTRECHT - Het is de hoofdbrekens waard geweest. Het risico. Het ingrijpen. Marc van Hintum en Joost de Wit hebben als directie in april het zwaarste en wreedste redmiddel moeten gebruiken om Vitesse uit de dood te laten herrijzen. Maar na een werkelijk zinderende finale van de play-offs blijkt het ontslag van Henk Fraser en de komst van interim-coach Edward Sturing de sleutel tot het succes in Arnhem. De Gelderse club zit op 19 juni bij de UEFA in de pot voor de tweede voorronde van de Europa League. De missie is geslaagd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.